Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2019. március 29., péntek

Demonchild féle kínai sült tészta szezámmagos csirkével

Hozzávalók:

1 csomag spagetti tészta
2 db répa
4 db gomba
negyed közepes fej fehérkáposzta
1 db nagy fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
3 ek olaj

feketebors
1,5 dl szójaszósz
2 ek barnacukor
szecsuáni bors

A szezámmagos csirkéhez:

70 dkg csirkemell
9 nagyobb evőkanál liszt
2 db tojás
fél csomag sütőpor
1,5 dl víz

bors
8 ek ketchup
1 ek csiliszósz
1 ek méz
4 ek szezámmag
1 l olaj a sütéshez

A tésztához a vizet tegyük fel forrni. Mikor forr, mehet bele só, olaj és kifőzzük a tésztát. Aldantére főzzük, ha lehet (kb. 8 perc). Tehát ne legyen teljesen puha, mert még pirítani fogjuk a tésztát.

A zöltségeket pucoljuk és gyaluljuk, szeljük, vágjuk, aprítjuk. Ahogy tetszik. A káposztát mondjuk csíkokra ildomos vágni, az újhagymát meg karikákra. 3 evőkanál olajon ezeket lepirítjuk. Először vöröshagyma, répa, 2-3 percig pirítjuk, majd jöhet a gomba, káposzta, újhagyma. További 1-2 percig pirítsuk őket, közben sózzuk, borsozzuk a zöldségeket, majd ha kész, tegyük félre.

A szójaszószt egy serpenyőben kezdjük el hevíteni és adjuk hozzá a barna cukrot, szecsuáni borsot. Forraljuk vissza a folyadékot 1/3-ra, majd ebbe a szószba jöhet a spagetti tészta és mehet a pirítás, állandó kevergetés mellett.
Akkor jó, ha a szószt már teljesen beitta a tészta és kicsit megpirult. Ekkor levehetjük a tűzről és hozzákeverjük a pirított zöldségeket. Ezt a képet már egy 2. alkalom elkészítésekor készítettem (az utolsó képen látható az 1. alkalom, ott jóval sötétebb lett a tészta, mert kicsit odaégettem a cukros szójaszószt):
















A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
Jöhet a bunda elkészítése: A lisztet összekeverjük a tojással, sütőporral, sóval, borssal és a vízzel. Beletesszük a felkockázott csirkét és elkeverjük, hogy minden oldalról érje a szósz.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és aranybarnára sütjük a felkockázott csirkét.

Jöhet a szósz: a ketchuphoz hozzákeverjük a csiliszószt, mézet és szezámmagot, ezt elkeverjük és meg is vagyunk. A kisült csirkefalatokat ebben forgatjuk át és tálalunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése