Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2019. március 29., péntek

Demonchild féle Frankfurti leves

Hozzávalók:

1 ek sertészsír
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
1 teáskanál köménymag
4 db burgonya
1 közepes db kelkáposzta
10 dkg (frankfurti) virsli (2 pár)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
175 g tejföl
1 púpozott ek finomliszt
2 l víz

A hagymát apróra vágjuk, a krumplit felkockázzuk, a káposzta leveleit pedig felcsíkozzuk.
A zsíron a hagymát kicsit megfonnyasztjuk, mehet rá a pirospaprika, a kömény, adjuk hozzá a krumplit. 1-2 percig kevergetjük, aztán felöntjük 2 liter vízzel.
Reszeljük bele a fokhagymát, majd fedő alatt 5 pedig főzzük.
Hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt fél órán át főzzük.
Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a virslikarikákat és még 5 percig főzzük.
Míg fő, addig a lisztet elkeverjük a tejföllel, csomómentesre. Ebbe merjünk egy merőkanálnyit a forró levesből és keverjük el. Ezt a masszát finoman visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük és még 2 percig főzzük. Kész!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése