Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2019. március 29., péntek

Demonchild féle orosz töltött tészta (Pelmenyi)

Hozzávalók:

A tésztához:

350 g liszt
120 - 150 ml víz
1 tk só
1 db tojás

A töltelékhez:

500 g darált hús (sertést használtam, de akár lehet marha és sertés fele-fele arányban is)
1 fej kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors

A tálaláshoz:

1 ek tejföl
1 mk ecet
kapor

A lisztet, vizet, sót és a tojást összegyúrjuk. Gyúrjuk, míg egyenletes tésztát nem kapunk, majd pihenni küldjük és nekilátunk a töltelék elkészítéséhez.
A hagymát, fokhagymát lereszeljük (vagy aprítjuk), hozzáadjuk a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük.

A tésztából 2-3 mm-es lapot nyújtunk és kiszaggatjuk. Szaggatáshoz egy 2 decis pohár "száját" használtam.
A kiszaggatott korongok közepébe teszünk a töltelékből és félbehajtjuk, a két alsó sarkát pedig összecsípjük hátul.

Lobogó, sós vízben főzzük a pelmenyiket, 1-2 percig, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Ha kész, lecsöpögtetjük a vizet és egy forró, vajas serpenyőben kissé lepirítjuk őket.
Tejföllel, pár csepp ecettel (opcionális), kaporral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése