Hozzávalók:
25 dkg füstölt szalonna
1.5 dkg vaj
1.5 dkg finomliszt
4 dl tej
só
bors
35 dkg tehéntúró
4 dl tejföl
12 db lasagne tészta lap
zsemlemorzsa
A szalonnát felkockázzuk és közepes lángon lepirítjuk őket. Egy kis tálkába pakoljuk a szalonnát, a levét is tegyék el későbbre.
A vajat olvasszuk fel egy kisebb lábasban, adjuk hozzá a lisztet, kicsit kevergetjük, majd fokozatosan felöntjük a kimért tejjel, végül sózzuk, borsozzuk. Egy laza besamelt főzzünk belőle.
A túrót, tejfölt és a besamelt elkeverjük egymással, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük az elegyet.
Egy magas falú tepsit/hőálló tálat kikenünk vajjal, rárakunk egy sor lasagne tésztát (3 db). Jöhet rá a tejfölös-túrós massza, öntünk rá egy kis szalonnazsírt, megszórjuk szalonnával, újabb réteg tészta, tejfölös-túrós massza, szalonnazsír, szalonnát szórunk... csináljuk, míg el nem fogy a feltétünk.
A tetejére a tejfölös, túrós massza maradjon, amit majd megszórunk zsemlemorzsával és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 40 percen át.
Ha kész, 5 percig pihentetjük és tálalhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése