Hozzávalók:
1 db sárgarépa
fél friss zellergumó
1 fej vöröshagyma
olaj
500 g. sertés darált hús
sűrített paradicsom
édes ketchup
oregano
bazsalikom
kakukkfű
lasagne tésztalap
Sajtmártás:
2 ek. vaj
2 ek. liszt
3 dl tej
só
bors
szerecsendió
reszelt sajt
Az apróra vágott hagymát olajon fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt répát és a zellert. Egy kis vízzel felengedjük a zöldségeket, hogy meg tudjanak párolódni. Ha megpuhult, mehet hozzá a hús. Jól átpirítjuk, fűszerekkel ízesítjük. Ha a hús levet engedett, mehet bele a sűrített paradicsom (ne sajnáljuk), a ketchup, oregano, bazsalikom, kakukkfű.
Míg a ragu készül, elkészítjük a sajtmártást.
2 evőkanál vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, amihez egy kis lisztet öntünk (szintén 2 ek.). Kicsit kavargatjuk, le ne égjen és folyamatosan felöntjük a hideg, kimért tejjel. Mehet bele a reszelt sajt, só, bors, szerecsendió. Sűrűre főzzük a masszát.
Ha kész a mártásunk, kész a ragu, jöhet a lasagne összeállítása.
Megfejelő méretű hőálló tálkába 3 lasagne lapot egymás mellé teszünk, mehet rá a ragu, sajtmártás, még egy réteg lasagne lap, ragu, sajtmártás. Addig csináljuk, míg el nem fogy az alapanyagunk. Az utolsó részegre befejezésül jön a sajtmártás (a ragura) és bőséges reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos hőfokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése