Hozzávalók:
1 közepes méretű padlizsán
1 fél hagyma
1 villányi vaj
majonéz
mustár
só
bors
Egy nagyobb padlizsánt írt a recept eredetileg, de egy közepeset használtam. Megszurkáltam hústűvel és 15 percre mikróba tettem, maximum fokra. Eléggé összefonnyadt, mikor hagytam kihűlni. Alig bírtam lehámozni a héját és mikor összejött, akkor is csak egy kis csészényi belsőség jött össze. Talán célszerűbb lett volna a nagyobb termék. Egy közepes hagymát felvágtam, de csak a felét tettem így bele, mivel kevésnek bizonyult ez a padlizsán. Egy villa vajat raktam bele, majd egy kevés mustár, majonéz, só és bors következett. Bár azt írták eredetileg, hogy turmixolni kéne, én villával nyomkodtam el. A végeredmény ez lett:

Az itthoniak véleménye szerint isteni!:)
Akkor mi a baj?
VálaszTörlésEgyébként ha sütőbe rakod félbevágva, és megvárod míg megpuhul a belseje, akkor szépen lejön a héja.
A paprikát is bedobhatod mellé, sőt paradicsomot is, azoknak is egyszerűen elhúzható a héja.
Lehet egyben turmixolni, ízesíteni ahogy akarod.
hagyma, fokhagyma, mustár, só, bors.
Kis önreklám erről, ha nem baj:
http://ordogkonyha.blogspot.com/2011/06/padlizsan.html
Nos, voltaképp ez rendben van, de erre csak azután jöttem rá, hogy itthon megkóstolták.:) Azt hiszem akkor át is javítom a bejegyzést, mert tulajdonképpen fogyasztható és egész finom. Semmi baj az önreklámmal!:)
VálaszTörlés