Furcsának tűnhet, de félelmetesen mesteri az íze.
Hozzávalók:
3 dkg vaj
fél evőkanál liszt
7 deci víz
4 kocka/háromszög (medve)sajt
2 gerezd fokhagyma
5 deka reszelt sajt
só
bors
fűszerkömény
(utolsó kettő elhagyható)
Elvileg egy rántást kellett volna csinálnom, de nem úgy sikerült, mint mondjuk egy videóban, amit megnéztem előtte. Majdnem egy evőkanálnyi vajat tettem a lábasba, arra pedig fél evőkanál lisztet szórtam. Nem egy folyékony levet kaptam, hanem vmi pépes vmit, de nem zavart a dolog, ezért felöntöttem azzal a 7 deci vízzel. Repült bele a 4 medvesajt, a 2 összenyomott fokhagyma, sóztam, borsoztam, s mivel kedvelem a sajtot, ezért két marék reszelt sajtot is hozzátettem. Kicsit olyan "tojásleves érzésme" volt, ezért megkívántam a fűszerköményt is. Kb. 20-22 percig rotyogott ez a mix, míg készen nem lett. Akkor jó, ha már kellőképp "elpárologtak" a sajtdarabok. Bevallom, kissé elsóztam, túl sok reszelt sajtot tettem bele, de nekem így is nagyon bejött. Tálaláskor szórtam bele egy kis boltban is kapható pirított kenyérkockát, meg gyártottam le mellé egy pirítóst.

Eddig csak szószt gyártottam kockasajtból, tésztához, de ez is jó.
VálaszTörlés