Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2011. szeptember 18., vasárnap

Demonchild féle roston sült csirkemell, hagymás joghurtmártással

Három változtatást eszközöltem. 1, olívaolaj nem volt, ezért hagyományos olajat használtam
2, minden más fűszer volt, kivéve ezt a rozmaringot, ezért helyette reszeltem rá egy kis szerecsendiót, megszórtam sülthús fűszerkeverékkel, meg egy kis morzsolt majorannával
3, a mártásnál csökkentettem az adagot

Hozzávalók:

csirkemell
1, 2 paradicsom
2 dl natúr joghurt
1 evőkanál mustár
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma

bors
egyéb fűszerek (sülthús fűszerkeverék, egész szerecsendió, morzsolt majoranna)
olaj

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egyéb fűszereket használunk, tetszés szerint. Teflon serpenyőt írt, így azt használtam. Mióta megvettem, nem is volt használva. Azt kell mondjam, hogy ez az Úr ajándéka a világnak. Óriási találmány!:)
Szóval egy kevés olajon gyönyörű színűre sütjük a húst, majd mikor végeztünk a szeletek sütésével, akkor jöhetnek a vastag karikákra vágott paradicsomok. Hamar megég, így nem kell sokat sütni.

Jöhet a mártás. A hagymát nagyon apró szemekre vágjuk, majd hozzáadunk 2 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a 2 deci natúr joghurtot, teszünk hozzá 1 evőkanál mustárt, elkeverjük és kész is vagyunk! A mártás a hússal és a paradicsomkarikákkal már önmagában is tökéletes, de én azért köretnek legyártottam egy kis sültkrumplit is.



2 megjegyzés: