Egyszerű, az biztos és teljesen nagyszerű!
Hozzávalók:
bármilyen hús
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
só
Köret:
(Sült)krumpli
uborkasaláta: pár bejegyzéssel visszább ott van az a drága recept
A húst lisztbe, felvert tojásba (csipet sóval), majd zsemlemorzsába forgatjuk és mehet is a forró olajba. Tanács: Tényleg legyen forró az az olaj és panírozás közben ne álljon sokat a tojásban. Ja és nem árt megsózni a húst, mert azt most megint kifelejtettem. :)
A folyamat:
HAIL, MIGHTY RÁNTOTT HÚS!
Fistbang a krumpliért!
Közben megjött a Satanic Rescue Team is:
Lehet tálalni!
Általában csinálok hozzá valami mártást is, főként tartárt, de most azzal nem vesződtem! Elég volt az uborkasaláta.
Miért nem szabad sokáig állnia a tojásban? Nem mintha én sokat áztatnám benne, de ezt még sosem hallottam.
VálaszTörlésMa utána olvastam kicsit a rántott húsnak és ezt figyeltem ott, idézem:
VálaszTörlés"Először forgasd lisztbe, egy csipet sóval felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Ne hagyd túl sokat a tojásban, mert akkor elázik."
Gondoltam kipróbálom akkor így, rossz nem lehet. A különbséget szerintem nem is lehet észrevenni, bár be kell valljam, ez valahogy finomabbra sikeredett, mint ahogy édesanyám általában csinálja.:) Ő mondjuk nem tudom meddig "áztatja" benne. V ez volt a finom íz kulcsa, vagy az, h szépen megpuhítottam fedő alatt.
szerintem az utóbbinak nagyobb szerepe lehetett. meg annak h meg kellett dolgoznod érte. :)
Törlésazt meg elképzelni sem tudom milyen lehet amikor elázik a tojásban... én arra gondoltam először, hogy a só miatt megkeményedik.