Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2012. július 17., kedd

A 100. bejegyzés! Demonchild féle tepsis pizza X. felvonás

Eljött hát a 100. bejegyzés ideje! Vegyes ételek születtek évek során, s előfordult, hogy egy étel többféleképp is napvilágot látott. Jelen esetben is egy ilyenről van szó! Most a szósz az újdonság, illetve olyan jól nézett ki, hogy vétek lett volna nem lefotózni és közreadni a publikum számára.

Hozzávalók:

A pizzatésztához:

30 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 deci tej
egy kevés cukor

1 evőkanál olaj

Továbbra is a legegyszerűbb pizzagyártási recepttel töröm az utat! A liszthez hozzáadok egy kevés sót, cukrot, 1 evőkanál olajat, közben langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt, amit végül a liszthez öntök. Ezt jól elkeverem, szükség esetén liszttel szitálgatom, hogy ne legyen túl ragadós, majd kiolajozott tepsibe nyújtom. A prodecedúra közben nem árt lisztes, olajos kézzel dolgozni. A feltét tetszés szerint.

A szósz:

2 konzerv sűrített paradicsomot használtam (2-szer 70 gramm)
egy közepes hagyma
egy gerezd fokhagyma

bors
oregánó
cukor

A hagymát üvegesre pirítom kevés olajon, hozzáöntöm a 2 konzerves paradicsomot, mehet bele a gerezd fokhagyma, só, cukor, bors, oregánó és kicsit felforralom. Persze a paradicsomot higítani kellett egy kevés vízzel. Voltaképp futotta annyira, h megkenjem vele rendesen a pizza tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése