Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2012. július 27., péntek

Demonchild pénteki menüje

Egyszerű, az biztos és teljesen nagyszerű!

Hozzávalók:

bármilyen hús
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj


Köret:

(Sült)krumpli
uborkasaláta: pár bejegyzéssel visszább ott van az a drága recept

A húst lisztbe, felvert tojásba (csipet sóval), majd zsemlemorzsába forgatjuk és mehet is a forró olajba. Tanács: Tényleg legyen forró az az olaj és panírozás közben ne álljon sokat a tojásban. Ja és nem árt megsózni a húst, mert azt most megint kifelejtettem. :)

A folyamat:



















 HAIL, MIGHTY RÁNTOTT HÚS!



















 Fistbang a krumpliért!

























 Közben megjött a Satanic Rescue Team is:



















 Lehet tálalni!



















Általában csinálok hozzá valami mártást is, főként tartárt, de most azzal nem vesződtem! Elég volt az uborkasaláta.

3 megjegyzés:

  1. Miért nem szabad sokáig állnia a tojásban? Nem mintha én sokat áztatnám benne, de ezt még sosem hallottam.

    VálaszTörlés
  2. Ma utána olvastam kicsit a rántott húsnak és ezt figyeltem ott, idézem:
    "Először forgasd lisztbe, egy csipet sóval felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Ne hagyd túl sokat a tojásban, mert akkor elázik."

    Gondoltam kipróbálom akkor így, rossz nem lehet. A különbséget szerintem nem is lehet észrevenni, bár be kell valljam, ez valahogy finomabbra sikeredett, mint ahogy édesanyám általában csinálja.:) Ő mondjuk nem tudom meddig "áztatja" benne. V ez volt a finom íz kulcsa, vagy az, h szépen megpuhítottam fedő alatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem az utóbbinak nagyobb szerepe lehetett. meg annak h meg kellett dolgoznod érte. :)
      azt meg elképzelni sem tudom milyen lehet amikor elázik a tojásban... én arra gondoltam először, hogy a só miatt megkeményedik.

      Törlés