Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2010. december 18., szombat

Perkelt álá Rocky

Hozzávalók:

-Valamilyen húsáru.Én itthon csirkemellfilét találtam, ezért azt pakoltam bele, de bármilyen hús megteszi.Koliban a perkeltmesterek csirkenyakból szokták csinálni, mert az olcsó, de az is baszadék finom.

-Vöröshagyma.Legalább annyi kell bele mint amennyi hús van.Nem kell vele fukarkodni, ugyanis ez adja meg az ízét, meg a szaftját.

-Olaj
-Só
-Bors
-Őrölt csemege paprika
-Őrölt csípős paprika

A műveletet a hagymák pucolásával kezdem.Kockára felaprítom az összeset, választok egy lábost amibe előreláthatólag minden cucc belefér, majd a kockára vágott hagymát belerakom olajat öntök alá, annyit hogy félig-meddig ellepje, majd gyenge lángon üvegesre párolom.



Miután üvegessé vált a hagyma, belerakom a már kockára aprított húst, amiről természetesen levágdostam mindenféle cafrangot, amiről úgy gondoltam hogy nem szívesen harapnék rá. Ilyenkor sózom a cuccot és addig sütöm a húst, amíg ki nem fehéredik az összes.



Ha ez megvan felöntöm annyi vízzel ami majdnem ellepi az egészet. Ilyenkor addig főzzük közepes lángon mígnem majdnem elfő az össze víz róla.



Ha nagyjából elfőtt a víz, akkor jöhet a fűszerezés. Frankón megborsozzuk, annyi pirospaprikát teszünk bele, hogy szép piros színt kapjon, összekevergetjük majd jöhet a kóstolás. Ha ízlik akkor pont eltaláltad a fúszerezést ha nem akkor szórsz bele még sót, vagy ami hiányzik. Én tettem bele őrölt csípőspaprikát is mert imádom a csípős kajákat.



Legegyszerűbb ha tésztát főzünk hozzá, de lehet rízzsel/krumplival is fogyasztani.Ajánlom, hogy egyetek mellé egy kis csemegeubit vagy céklasalátát.(ezeknél nem létezik jobb cucc a világon)



Beküldte: Rocky

1 megjegyzés: