KVT tészta
azaz Kolbászos-Virslis-Tojásos tészta.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, de rohadt finom kaja!
Hozzávalók:
- fél csomag fodros tészta
- egy csomag virsli
- egy jóféle kolbász és/vagy egy tasak szalámi
- 3 db tojás
- só vagy egyéb tetszőleges fűszerkeverék
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzzük meg.
Közben rakjuk oda a tojásokat is főzni, nemárt jó keményre főzni, hogy fel lehessen vágni apró kockákra. A békebeli időkből származó tojásszeletelő kiváló eszköz erre. A kolbászt, szalámit és a virslit vágjuk ízléses darabokra. (Ajánlom a büdzsés virslit mert olcsó és nagyon finom sütve).
Rakjuk serpenyőbe ezt a kolbász-virsli egyveleget, majd kevés olajban süssük meg.
Közben többször szórjuk meg valamilyen fűszerkeverékkel. (vagy legalább egy kis borssal). A főtt tésztát szűrjük le, majd borítsuk rá a virslis-kolbászos egyveleget valamint a felkockázott tojást. Jól keverjük össze és már tálalható is.
Ahogy lenni szokott a tésztát kicsit elfőztem, valamint a 3 tojásból 2 romlott volt, így kevés lett a tojásos hatás, de azért így is rohadt finomra sikerült. Bár ez 80%-ban a jófajta szaláminak és virslinek köszönhető.
Ennyi. Zabáljatok.
Üdv, Krisz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése