Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2010. december 18., szombat

Perkelt álá Rocky

Hozzávalók:

-Valamilyen húsáru.Én itthon csirkemellfilét találtam, ezért azt pakoltam bele, de bármilyen hús megteszi.Koliban a perkeltmesterek csirkenyakból szokták csinálni, mert az olcsó, de az is baszadék finom.

-Vöröshagyma.Legalább annyi kell bele mint amennyi hús van.Nem kell vele fukarkodni, ugyanis ez adja meg az ízét, meg a szaftját.

-Olaj
-Só
-Bors
-Őrölt csemege paprika
-Őrölt csípős paprika

A műveletet a hagymák pucolásával kezdem.Kockára felaprítom az összeset, választok egy lábost amibe előreláthatólag minden cucc belefér, majd a kockára vágott hagymát belerakom olajat öntök alá, annyit hogy félig-meddig ellepje, majd gyenge lángon üvegesre párolom.Miután üvegessé vált a hagyma, belerakom a már kockára aprított húst, amiről természetesen levágdostam mindenféle cafrangot, amiről úgy gondoltam hogy nem szívesen harapnék rá. Ilyenkor sózom a cuccot és addig sütöm a húst, amíg ki nem fehéredik az összes.Ha ez megvan felöntöm annyi vízzel ami majdnem ellepi az egészet. Ilyenkor addig főzzük közepes lángon mígnem majdnem elfő az össze víz róla.Ha nagyjából elfőtt a víz, akkor jöhet a fűszerezés. Frankón megborsozzuk, annyi pirospaprikát teszünk bele, hogy szép piros színt kapjon, összekevergetjük majd jöhet a kóstolás. Ha ízlik akkor pont eltaláltad a fúszerezést ha nem akkor szórsz bele még sót, vagy ami hiányzik. Én tettem bele őrölt csípőspaprikát is mert imádom a csípős kajákat.Legegyszerűbb ha tésztát főzünk hozzá, de lehet rízzsel/krumplival is fogyasztani.Ajánlom, hogy egyetek mellé egy kis csemegeubit vagy céklasalátát.(ezeknél nem létezik jobb cucc a világon)Beküldte: Rocky

1 megjegyzés:

  1. Dugnám!
    /CsendesCsaba/

    bekéne már regelni valamikor...

    VálaszTörlés