Hozzávalók:
Fél kiló liszt
2,5 dkg krumpli
50 gr élesztő fele
2 deci tejcsi
1 evőkanál cukor
só
Először is az alapok. Fél kiló liszt egy külön tálkába, megfőzzük a krumplit, összetörjük és besózzuk. Egy deci tejcsit melegítünk mikróban. Langyos legyen. Utána belerakjuk azt a kanál cukrot, majd a fél élesztőt. Hagyjuk felfutni a cuccot.
Fogjuk a lisztet és elkeverjük a krumplival, majd rá a felfutott "habarcsot", végül a maradék egy deci tejet. Én valójában az egészet összedobtam, egyszerre és úgy kezdtem el gyúrni. Kicsit nehezen állt össze a dolog, de végül csak egybe raktam. Ököllel vertem a tésztát és állni hagytam.
Hagytam úgy 10-15 percig állni a tésztát. Csodák csodájára a duplájára dagadt. Azt is kicsit elgyúrtam.
Kiszaggattam kisebb részeket, majd azokat is elnyújtottam egy tepsin.
Az első pár darab.
Végül a kész termék.
Végezetül kevertem egy fokhagymás valamit is hozzá. Amit a lángosos bódékban is rá lehet kenni a lángosra.:) A receptet magától egy lángosos gyerektől olvastam. Azt mondta, hogy ha 2 gerezd fokhagymából csinálod, akkor 2 kiskanál víz kell hozzá. Azzal kell hígítani és ennyi. Kész. Lereszeled a fokhagymát és dúsítod annyi kiskanál vízzel, ahány gerezdet felhasználtál.
Na, holnap a változatosság kedvéért lángost fogok enni:D
VálaszTörlés/CsendesCsaba/