Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2010. december 23., csütörtök

Demonchild féle karácsonyi Fanta szelet

Gyors megjegyzés: Anyukámmal közösen készítettem eme csodát, ezért mellőztem a szokásos kellékeket (játékok, dvd-k).:)

Hozzávalók:

5 tojás (a tepsi méretétől függ, hogy mennyit kell használni... ahány tojás, annyi evőkanál cukor és liszt adja a tészta alapanyagát)
5 kanál cukor
3 kanál liszt
2 kanál kakaó
Fél kiló túró
20 deka ráma margarin
20-25 dkg porcukor
1 darab citrom
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 deci narancsos Fanta

A piskóta részének elkészítése: 5 tojás sárgájához 5 kanál cukrot adunk, ezt habosra verjük fakanállal. A tojás fehérjét felverjük turmixgéppel, jó keményre. A 2 kanál kakaóhoz 3 kanál lisztet adunk.



A felvert habhoz hozzáadjuk a habosra vert tojássárgát, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a kakaós/lisztes kombót is. A kakaós masszát egy kivajazott (a bevajazott tepsi tetejét behintjük egy kis liszttel is) tepsibe öntjük, majd sütőbe tesszük. Egy jó 10-15 perc sütés elég is, a már jól előmelegített sütőben, 170 fokon.



A túrókrém elkészítése: Fél kiló túróra rávágjuk kis szeletekben a 20 deka ráma margarint, erre dobunk 20-25 deka porcukrot (20-at tettünk, majd kóstolásnál ha nem volt elég édes, még tettünk hozzá) és egy egész citrom héját lereszelve. Végül kézzel összegyúrtam mindezt.



A Fantás zselé elkészítése: Egy kis fazékba 2 csomag vaníliás pudingport, 2 csomag vaníliacukort, 4 evőkanál cukrot tettünk, kimértünk 7 deci Fantát, ebből egy kicsit ráöntöttünk ezekre az anyagokra, majd csomómentesre kevertük, végül a maradék Fantát is hozzáöntöttük. Majd a kis edény alá gyújtottunk, majd sűrűn megkeverve "zselévé forraltuk", eztán hagytuk kicsit hűlni.



A már korábban elkészített piskótára rákenjük a túrókrémet.



Végezetül: A kissé kihűlt, ám már jó keményre dermedt Fantás zselét vastagon rákenjük a túróval megkent piskóta tetejére és hagyjuk hűlni a kész terméket. Ajánlatos vmi hideg helyen tárolni.



Kellemes ünnepeket és B.Ú.É.K. mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom süti, az egyik kedvencem! Nagyanyám szokta csinálni

    VálaszTörlés
  2. Tegnap végre eljutottam odáig, hogy megcsináljam (a sütés terén nem vagyok egy házitündér, a főzés sokkal jobban megy), és elsöprő sikert aratott. Már lefényképezni sem tudtam, olyan gyorsan elfogyott! :D Reménykedtem benne, hogy ez már elsőre is sikerülni fog, mert egy kevert süteményről van szó, nincs vele túl sok meló se, és hát igazam lett. Köszi a receptet :)

    VálaszTörlés