Gyors megjegyzés: Anyukámmal közösen készítettem eme csodát, ezért mellőztem a szokásos kellékeket (játékok, dvd-k).:)
Hozzávalók:
5 tojás (a tepsi méretétől függ, hogy mennyit kell használni... ahány tojás, annyi evőkanál cukor és liszt adja a tészta alapanyagát)
5 kanál cukor
3 kanál liszt
2 kanál kakaó
Fél kiló túró
20 deka ráma margarin
20-25 dkg porcukor
1 darab citrom
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 deci narancsos Fanta
A piskóta részének elkészítése: 5 tojás sárgájához 5 kanál cukrot adunk, ezt habosra verjük fakanállal. A tojás fehérjét felverjük turmixgéppel, jó keményre. A 2 kanál kakaóhoz 3 kanál lisztet adunk.
A felvert habhoz hozzáadjuk a habosra vert tojássárgát, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a kakaós/lisztes kombót is. A kakaós masszát egy kivajazott (a bevajazott tepsi tetejét behintjük egy kis liszttel is) tepsibe öntjük, majd sütőbe tesszük. Egy jó 10-15 perc sütés elég is, a már jól előmelegített sütőben, 170 fokon.
A túrókrém elkészítése: Fél kiló túróra rávágjuk kis szeletekben a 20 deka ráma margarint, erre dobunk 20-25 deka porcukrot (20-at tettünk, majd kóstolásnál ha nem volt elég édes, még tettünk hozzá) és egy egész citrom héját lereszelve. Végül kézzel összegyúrtam mindezt.
A Fantás zselé elkészítése: Egy kis fazékba 2 csomag vaníliás pudingport, 2 csomag vaníliacukort, 4 evőkanál cukrot tettünk, kimértünk 7 deci Fantát, ebből egy kicsit ráöntöttünk ezekre az anyagokra, majd csomómentesre kevertük, végül a maradék Fantát is hozzáöntöttük. Majd a kis edény alá gyújtottunk, majd sűrűn megkeverve "zselévé forraltuk", eztán hagytuk kicsit hűlni.
A már korábban elkészített piskótára rákenjük a túrókrémet.
Végezetül: A kissé kihűlt, ám már jó keményre dermedt Fantás zselét vastagon rákenjük a túróval megkent piskóta tetejére és hagyjuk hűlni a kész terméket. Ajánlatos vmi hideg helyen tárolni.
Kellemes ünnepeket és B.Ú.É.K. mindenkinek!
Ez nagyon finom süti, az egyik kedvencem! Nagyanyám szokta csinálni
VálaszTörlésTegnap végre eljutottam odáig, hogy megcsináljam (a sütés terén nem vagyok egy házitündér, a főzés sokkal jobban megy), és elsöprő sikert aratott. Már lefényképezni sem tudtam, olyan gyorsan elfogyott! :D Reménykedtem benne, hogy ez már elsőre is sikerülni fog, mert egy kevert süteményről van szó, nincs vele túl sok meló se, és hát igazam lett. Köszi a receptet :)
VálaszTörlés