Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2012. április 3., kedd

Demonchild féle húsos pite

Elég jónak nézett ki a recept, így megpróbáltam leutánozni.:)

Tésztához:

30 dkg liszt
12 dkg margarin
3 evőkanál tejföl
1 db tojás


Feltét:

50 deka pörköltmaradékot írt
1 nagy pohár tejföl
1 fej lilahagyma
ízlés szerint sajt

Pitesütő forma kikenéséhez:

1 evőkanál zsír (ezt sosem használok, így olajjal csináltam)
1 evőkanál liszt

A liszthez adtam a vajat és jól összegyúrtam. Ehhez jön a só, a tejföl és a tojás. Az egészet eldolgozom. Kicsit nehéz volt, mert elfelejtettem, hogy ilyen feladatok előtt mindig be kell liszteznem-olajoznom a kezemet, hogy ne ragadjon rám a massza. Aztán csak összeállt. Lisztes deszkán kinyújtottam és beleoperáltam egy (gyümölcstortás)formába.



Mivel nem volt pörköltmaradékom, így főztem egyet, amibe dobtam egy kis kolbászt is. 30 dkg csirkemellet vettem, aminek csak a felét használtam fel a főzéshez. Mivel azt írták ,h le kell darálni, ezért inkább kis kockákat vágtad a húsból és úgy készült a pörkölt. Mixerrel meg nem akartam szétcsapni, mert akkor pépes lett volna.:) Szóval megfőztem a pörköltet, dobtam bele egy fél doboz tejfölt, ezt pedig beleöntöttem a tésztával kibélelt formába. Fontos, hogy öntés előtt szurkáljuk át a tésztát villával. Az egészre vágtam lilahagymát, majd leszórtam sajttal.





Végül jöhetett a sütés, előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percen át:

4 megjegyzés:

  1. Ez is nagyon jó recept. De hol a csirke meg a nézők??? A színvonalat hoznod kell! Ne legyél szimpla :D

    B+ "inBudi" a captcha-m!!

    VálaszTörlés
  2. Komolyan mondom, felraktam rá a csirkét, de olyan forró volt a pite, h megolvad a gumi (ez csík megjelent a csirkén), így nem erőltettem.:D Filmeknél meg már nincs ötletem. Nehéz észben tartani mi volt, mi nem.:)

    VálaszTörlés
  3. Valami Dallas, Barátok közt dvd nem akad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyi pénz a világon nincs, amennyiért ezeket be lehetne szerezni.:D Csonkán meg nem veszek sorozatot. A Szomszédok lenne király, de az is hézagosan jelenik meg, lehet a végére sem ér, ráadásul el is kérik az árát, közben alig tartalmaz pár részt (15-18 rész). Ja és 331 részes, összesen. Közben látom is, h amik megjelentek, joglejártak. :D

      Törlés