Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2012. április 3., kedd

Demonchild féle húsvéti sárgatúró

Nehéznek tűnt, de valójában roppant egyszerű!

Hozzávalók 4 főre:

fél l tej
5 db tojás (ahány dl tej, annyi tojás)
cukor (ízlés szerint)
vaníliás cukor (ízlés szerint)
pici só

5 deci tejet felforraltam a cukorral, a kevés sóval és a vaníliás cukorral. Mellette a tojásokat tálba ütjük és felverjük őket. Ha felforrt a tej, beleöntöm a tojásokat és lassú tűzön addig főztem, míg az egész nem lett túró állagú. Ezt kezdetben elképzelni sem tudtam, de csak megtapasztaltam. Mikor úgymond már összeálltak, akkor egy szűrőbe tiszta konyhai törlőkendőbe ütjük a túrós masszát, 4 oldalról összekötjük (rákötjük egy fakanálra), a fakanalat fektetve a főzéshez használt edény tetejére tesszük és hagyjuk, hogy a konyhai ruhán át kicsöpögje a levét a fellógatott kis kerek forma. Hagyjuk pihenni. Utána kiszedjük a "ruhából" és egy órára mehet a hűtőbe. Onnantól szeletelhető is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése