Binci nem írt leírást, de linkelt egy forrást, ahonnan nézte. Az alapján lehet elkészíteni (forrás: http://katakonyha.blogspot.com/2010/03/csipos-husgombocok-csipos.html )
"A gombócban találtam némi hibát; rájöttem, hogy én jobban szeretem a rizseset, abban van valami harapható is, zsemlemorzsával kicsit jellegtelenebb, de ugye ízlések és pofonok...
A paradicsomszósz mennyisége elkészültekor, első pillantásra soknak tűnt, de végül együtt fogyott el a gombócokkal. Ha valaki nem annyira szereti, akkor csökkentse a mennyiségét.
Hozzávalók 4 személyre:
A húsgombócokhoz:
50 dkg darált sertéshús
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa (ezt legközelebb kicserélem 5 dkg rizsre)
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál majoranna
só, bors, csípős őrölt paprika
A szószhoz:
1 liter házi sűrű paradicsomlé
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
2 evőkanál darált paprika (édes)
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
só, bors, csípős őrölt paprika
+személyenként 1 nagy szeletelt krumpli
A gombócokhoz valókat egy tálba tettem, villával jól összekevertem, kicsit állni hagytam.
A szószhoz egy nagyobb, lefedhető serpenyőben felforrósított olajon a vöröshagymát megpirítottam, beletettem a fokhagymát, majd néhány keverés után ráöntöttem a paradicsomlevet és némi vizet is, mert a paradicsomlevem nagyon sűrű. Ment utána a babérlevél, a házi darált paprika, a cukor, kicsi só, frissen őrölt bors és a csípős paprika. Felforraltam, kislángon főztem, amíg a húsgombócokat meggömbölygettem. Amikor az utóbbi tevékenységgel végeztem, a gombócokat a szószba tettem és készre főztem.
Közben sós vízben megfőztem a krumplit is.
A tányérba került mindenből, de krumpli helyett csak friss kenyérrel is finom volt."
Binci műve:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése