Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2011. február 23., szerda

Demonchild féle gombapörkölt

Hozzávalók:

Másfél doboz konzerves gomba, de persze lehet frissebből is.:)
1 fél doboz borsókonzerv (szintén, de el is hagyható)
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál só
1 kiskanál bors
2 egész babérlevél
1 nagy hagyma

Felvágtam a hagymát, megpirítottam olajon, majd félre raktam a lábast. Ekkor már rég felvágtam a konzerves gombákat is. A hagymára tettem egy kiskanál pirospaprikát, majd elkevertem, rádobáltam a gombákat és pár percig sütöttem őket tovább, immáron egyben. Kb. 2 perc után felöntöttem az egészet másfél, 2 deci vízzel és főztem tovább. Ekkor beledobtam a fél konzerv borsót is. Elég sok gombát használtam, mert kilógott a teteje rendesen. De szerintem jól sikerült. Főztem, amíg kellett. Menet közben hozzá lehet adni a kiskanál borsot és a 2 egész babérlevelet. Én ezt már akkor megtettem, mikor a lábasba öntöttem a gombát. Közben megfőztem mellé a tésztát is. Egy nagy adagot kivettem a pörköltből és elkevertem egy kis tejföllel. Legyen kétféle is.

1 megjegyzés:

  1. nyomtam egy remek fújt :D de amúgy franyán fest, szeretem a gombaperkeltet.Persze borsót sose teszünk bele, de ki tudja lehet illik bele.

    VálaszTörlés