Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2010. szeptember 9., csütörtök

pizz(d)a

hozzávalók:

a tészta elkészítéséhez:

-kb. ½ kg liszt
-½ kocka élesztő
-½ bögre tej
-1 kávéskanál cukor
-só
-oregánó / bazsalikom (egyáltalán nem szükséges)

a szószhoz (ez sem olyan fontos):

-3 evőkanál paradicsom paszta
-3 gerezd fokhagyma
-1 vörös hagyma
-fűszerek: só, bors, oregánó / bazsalikom
-erős pista

ami rákerül:

-sok reszelt sajt
-és valami felvágott: kolbász, szalámi vagy a konyhaterror kedvence: a virsli.

elkészítés (sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik, csak időigényes):

a tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. előkészítünk egy tálat, amibe beleöntjük a lisztet és a már szépen felfutott tejes élesztőt. megsózzuk a cuccot, és oregánót vagy bazsalikomot is adhatunk hozzá. ezt a masszát addig gyúrjuk, amíg már egyáltalán nem ragad a kezünkhöz. majd az edényt letakarjuk és hagyjuk, hogy elkezdjen dagadni.
amíg ez készül, begyújtunk a sütőbe. a hagymát felkockázzuk, és dinsztelni kezdjük. picit később hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket és a paradicsom pasztát meg egy pici vizet. 2-3 percig kavargatjuk és készen is van a pizza szósz.
(én egy tejföles szószt is kipróbáltam tegnap, de nekem annyira nem jött be. azért leírom hátha más szereti:
egy pohár tejfölben elkavartam egy csipet sót, fokhagymát és pizza fűszert, majd ezzel kentem meg a tepsiben levő tésztát.)
közben felkarikázzuk a rátétet és lereszeljük a sajtot.
mostanra a tészta is kezd hasonlítani a Blob-ra, ezért kivesszük a tálból, és kb. felét kinyújtjuk egy tepsiben. mindenek előtt a tepsit nagyon vékonyan kikenjük olajjal, és vékonyan lisztet szórunk rá, hogy a tészta ne ragadjon hozzá.
amint a tészta a tepsiben van, megkenjük a szósszal, rákerül a felvágott, és jó vastagon megszórjuk sajttal. ezek után máris mehet a sütőbe, ahol kis lángon addig sütjük, míg a sajt el nem kezd barnulni a pizzán.

paradicsom szószos:

tejföles szósszal készült:


jó étvágyat!

(fehérbor vagy fröccs az ideális itóka mellé – mihez nem? :D)

2 megjegyzés:

  1. Úúú! Nagyon tetszetős! Ráadásul még a tésztát is te csináltad. Gondolkodtam már én is ilyenben, de nem mertem belevágni.

    VálaszTörlés
  2. ocsi, ha van max 2 orad az egeszr, akkor sima ugy az elkeszitese.
    mikor a cucot elkezded gyurni, adig csinald amig nm ragad mar a teszta 1altalan a kezedhez, ha tul kemeny az anyag akkor egy korty tejet tolts hozza, ha meg tul lagy akkor lisztet...
    mondjuk ezzel a comboval el lehet menni a vegtelensegig :D

    VálaszTörlés