Akkor kezdjük:
Hozzávalók:
A tésztához liszt (nem tudom mennyi, de nem kell sok, talán 15-20dkg),
kevés langyos víz,
1 csomag instant élesztő,
só,
bazsalikom
Sűrített paradicsom, fokhagyma, só és bazsalikom a mártáshoz
Mozzarella (leértékelve olcsóbb :D) a tetejire
Sör meg a szakácsnak.
Apróra vágott fokhagymát egy kis edényben olajon pirítjuk nem sokáig,nehogy megégjen, adjuk hozzá a paradicsompürét, sót és bazsalikomot és lassú tűzön rotyogtassuk kicsit. Néha kevergessük,ha nem túl tésztás a kezünk. :)

Egy keverőtálba rakjuk bele a lisztet, sót, instant élesztőt. Ide is szoktam bazsalikomot rakni, de nem fontos,ha nem.

Vizet bele óvatosan, nehogy sok legyen. Gyúrjuk össze. Akkor jó, ha nem ragad a kezünkhöz. Sokat nem kell tökölni vele, ha összeáll kész. Semmi pihenés!
Nyújtsuk ki kézzel - lábbal, sodrófával, vagy amivel akarjuk. Én csak széthúzogattam kerekded formára:

Nekem van egy pizzasütőformám, de csináltam már taposólapon is a'la kövönsütött pizza.
Szóval helyezzük rá a kiszemelt eszközre. Közben a paradicsompüré, ha nem fedtük le, szépen teleköpködi a frissen pucolt gáztűzhelyünket.
Gyújtsuk be a sütőt, nem kell előbb, felesleges pazarlás, recepció van.
Zárjuk el a gázt a mártás alatt és és rakjuk a tésztára kedvünk szerint. Aztán fogjuk a leértékelt mozzarellánkat és autentikus módon helyezzünk el rajta szépszámmal:
Sózzuk, bazsalikomozzuk a tetejét, egy kis olaj is mehet rá, nem baj, ha nem oliva.

Ez eddig 17 perc!
Be a sütőbe, nem nagy lángon kb. 20 perc múlva kész. Az enyém ilyen lett:

Halott a link. Nekem.
VálaszTörlésKét kép nem látszik
VálaszTörlés