Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2011. december 13., kedd

Demonchild féle lapcsánka vol. 3.

E ködös napon gondoltam mit is süthetnék, főzhetnék? Már tegnap eldöntöttem az amerikai palacsinta sikerén felbuzdulva, hogy nekimegyek megint a lapcsánkának. Harmadjára csak összejött!

Hozzávalók:

2 tojás
18 dkg liszt
1 deci tej
2 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg burgonya
olaj a sütéshez

Mindent jól összekeverünk, kihagyva a krumplit, majd borsozzuk, sózzuk. Ezt botmixerrel jól elkavarjuk, majd hozzáöntjük (a korábban már lereszelt krumplit), vagy belereszeljük a krumplit és ezt is jól elkeverjük. Olyan palacsintatészta állagot kell kapnunk. Ezt már csak egy kis olajon ki kell sütni. Ajánlatos a teflonbevonatú serpenyő. Most nem ragadt le semmi, tökéletes lett! Ráadásul ez a jó néhány szelet két nagyobb krumpliból jött ki! Hoppá! Háromról készítettem is képet. Én vagy simán eszem, vagy tejfölösen, esetleg sajtos/tejfölösen.



2 megjegyzés: