Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2010. október 13., szerda

Muffin egyszerűen a'la Shen

Mitől egyszerű? A muffintészta nem egy egyetemi tananyag, hisz mindent összeborogatunk,
összekeverünk és mehet a sütőbe.

És ez az a pont, ahonnan sokan visszariadnak, mondván, nem pepecselnek a muffinsütővel,
papírkosárkákkal, stb. Nekem az a problémám a szabályos muffinnal, hogy az öt gyerekemből ugyan
még csak négy eszik sütit, de az így is elég tetemes mennyiségű süti.

Mehet fél napig a gáztűzhely mire ez az adag muffinsütőben megsül. És ugyan szilikonsütőm van,
amit nem kell zsírozni, sőt papír sem kell bele, de időben és gázfogyasztásban húzós.

Attól meg, hogy sima tepsiben sül és kockára vágom ez még muffin.

És akkor a recept, ami nálam alapból duplázandó:

25 dkg liszt (nem méregetek, egész csomag felét beleborítom)
2,5 dl kefír (bármilyen joghurt, tejföl)
negyed teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
15 dkg cukor
1 tojás
¾ dl olaj

Elsőként a folyékony anyagokat vegyítem, kefír tojásolaj. Ebbe az aránylag egyneműsített vegyületbe
mennek az aprólékok mint szódabikarbóna, só, cukor elkeverni, végül a liszt.
Nem kell nagyon kikeverni, elég ha összekeveredtek a cuccok, akkor abba lehet hagyni. Ja és hogy
más bonyolult eszközt se kelljen előszedni, az egész keveréshez elég egy fakanál.
És mert ez így elég unalmas, rakok bele recepten kívüli müzlikeveréket (Lidl, 1 kg 480 ft, van benne
mazsola, banánchips, lenmag, mogyoró, stb.)
Ennek a mostaninak a tetejére háztartási kekszet törögettünk a kisfiammal.
Kizsírozzuk a tepsit és mehet is az öt perce melegedő sütőbe.

Nyersen:


Sülve(sütési idő közepes lángon kb.20-25 perc):



Meghintve vaníliás cukorral (épp volt itthon):


Még annyit, hogy a muffin tipikus konyhasöprögetős süti, ami van otthon és belevaló, az belemehet.
Ebben például még citrom héja és leve van, de mikor csokisat akarunk akkor keserű kakaó és
jobbfajta tortabevonó-reszelék kerül bele, esetleg meggykonzerv, barack konzerv, stb. Azaz bármi
ilyesmi.

Ez az alaprecept azért jó, mert mindig sikerül, és nem egy pepecs meló, amire nem sok időm lenne.

Lejegyezte: Shen

3 megjegyzés: