Kedves gyerekek!
Ma megtanulunk trócslit főzni.
Hozzávalók:
- burgunya
- 1 tojás
- kefír, vagy tejfül
- liszt
- fokhajma
- só,bors, fűszerek (bármilyen fűszersó jöhet)
Így csináljátok:
A burgonyákat levetkőztetjük, mögfürdetjük. Lereszeljük valami edénybe. A fokhagymát is béreszelintjük, jóóó sokat, nem kell sajnálni belé.
A reszeléshez ezt a reszelőfelületet alkalmazzuk:
Ha mögvagyunk, akkor tögyük bé a tojást (feltörve), a kefírtet a sót, és a borsot. Jól keverjük össze, aztán mehet bé a liszt. Annyit, hogy bőven folyós állagú maradjon.
Kóstoljuk meg! Jó sósnak, és borsosnak kell lennie így nyersen.
Ízlés szerint tehetünk bele bármilyen húsfűszert is, nem fog ártani néki.
Aztán a végire csak annyi maradt, hogy forró olajban podácsákra süssük, szééép pirosra.
Tejföllel tálaljuk!
Jó étvágyt!
Látod-látod... Ugyanígy csináltam meg a múltkor és mégis szar lett.:) Olajos is, kemény is, ropogós is.
VálaszTörlés