Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2018. október 29., hétfő

Demonchild féle töltött paprika

Hozzávalók: 

– 70 dkg darált sertéscomb
– 5 db paprika
– 1 csésze (2 dl-es) sűrített paradicsom
– 1 csésze rizs, de kicsivel többet rakok bele
– 2 db tojás
– 2 fej vöröshagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 1 ek szárított zellerlevél (de el is hagyható)
– 1/2 dl oliva olaj
– 1 ek cukor
– 3 ek liszt
– 1 tk só, bors, fűszerpaprika, fokhagyma granulátum

Az apró kockára vágott hagymát az olajon megpárolom. Míg párolom, addig a húst befűszerezem (só, bors, fűszerpaprika) és mehet a húshoz a tojás, fokhagyma, rizs. Ezt jól eldolgozom, majd hozzákeverem a már üvegesre párolt hagymát. A masszát megint jól eldolgozom. Innentől már megtölthetjük a paprikákat (amennyit akarunk), illetve a megmaradt alapanyagból kisebb-nagyobb gombócokat gyúrhatunk.
















Én még betöltés előtt odateszek forrni egy nagy méretű edényben/fazékban vizet, amibe mehet a sűrített paradicsom, só, cukor, fűszerpaprika, fokhagyma granulátum, (szárított) zellerlevél. Megjegyzem, akár az utolsó kettő el is hagyható.
Ha ez felforrt, mehetnek bele a paprikák, húsgombócok. Ilyenkor már nem keverjük, hanem fedelet teszünk rá és az edényt/fazekat óvatosan megrázva történik a kavarás, két kézzel, még az elején.
















Fedő alatt főzöm 60 percig, majd a végén 1 dl vízhez adjunk 3 evőkanál lisztet, ezt keverjük csomómentesre, rázzuk össze és öntsük az edénybe/fazékba, habarás gyanánt. Állandó kevergetés mellett még felforralom a végeredményt.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése