Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2011. október 11., kedd

Demonchild féle töltött-rántott paprika

Azt hiszem ez most az egyik legnagyobb dobásom.

Hozzávalók:

30 deka csirkemell
szalonna
1 hagyma
1 zsemle
2 paprika

bors

köretnek rizs

A hagymát és a szalonnát megpirítom, rá a felkockázott csirkemell (apróra vágott), fűszerezem, sütöm, menet közben beledobom a szintén felkockázott zsemlét. Kissé odaégettem a hagymát, meg a szalonnát, mivel sokáig sütöttem, mert kifelejtettem a zsemlét, de nem lett rossz tőle. Menet közben kivágom a paprika "nem ehető" részét és megfőzöm a rizsecskét (hideg vízbe tettem, hagytam, h a tetejét ellepje még 2,5 centi víz, 15 percig főztem a legmagasabb fokon fedő nélkül, majd 15 perc fedő alatt - tilos felnyitni -, végül 10 percet hagytam hűlni levéve a tűzről, szintén fedővel... bizony a só kimaradt, de receptet követtem).
A hagymás-szalonnás-csirkés-zsömlés kombó, mikor elkészül, megtöltöm vele a paprikát, aztán jöhet a panírozás. 2 tojásba kevertem egy kis lisztet, elkevertem, megforgattam benne a töltött paprikát, majd zsemlemorzsa, megint lisztes tojás, megint morzsa. Duplán paníroztam, biztos, ami biztos. Ezt kéne tenni rántott sajtnál is.
Mikor kész, jöhet a tálalás. A rizst egy ksiebb csészébe teszem, lelapítgatom, majd ráöntöm a tányérra. Bár nem tüntettem fel, de készült hozzá ilyen kapros mártás is. Instant persze, összekeverve danon aktíviával. A képen a kis feketeségek lennének a hagymák. Mint mondtam, kissé odaégtek, de nem ment a minőség rovására. Ha nem ilyen görbe paprikákat veszek, akkor jobban el tudtam volna oszlatni bennük a tölteléket és mutatósabb lenne.





6 megjegyzés:

  1. Ez tök jó, ki fogom próbálni. A rántott sajthoz panír duplán (a liszt-tojás külön legyen és csak a tojás-zsemlemorzsa ismétel), majd fagyaszd le a panírozott sajtot.
    Fagyott állapotban rakjuk a forró zsiradékba, és mire a panír megsül, addigra olvad fel a sajt, ergo nem folyik ki.
    Hosszú évek izzadságos kutatómunkája és hosszas kísérletek eredménye a fenti védett találmányom :D

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Én is hallottam már ilyenről, h kicsit le kell fagyasztani a sajtot, de asszem ők még pucér állapotában említették. Itthon is általában külön-külön van a liszt, a tojás, a zsemlemorzsa, de ez a tojás-liszt egyben sem utolsó dolog.:)

    Vigyázz, h a paprika végén a lyuk ne legyen túl széles. Többször kipotyogott a tartalma.

    VálaszTörlés
  3. Ja, éttermi panírnak is hívják. Kényelmes dolog.

    VálaszTörlés
  4. Meg vagy írva:
    http://ordogkonyha.blogspot.com/2011/10/rakott-toltott-paprika-es.html
    :))

    VálaszTörlés
  5. Elmés ötlet ez a jénaizás is! :]

    VálaszTörlés
  6. Jéhéééé. Eszembe se jutna panírozni a paprikát (de ez guszta)mert sütéstől szerintem kesernyés lesz és azt nem csípem.
    -H. Netti-

    VálaszTörlés