Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2011. január 24., hétfő

Demonchild féle leveles tészta

Tudtam, hogy lapul a fagyóban egy csomag leveles tészta, csak nem tudtam mióta. Kiderült, hogy 2010.01.12-ig jó. Mivel hibernálva volt, gondoltam mi baja lehet, így rögtön improvizáltam is valamit.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (az enyémben 3 darab lapocska volt)
1 kisebb hagyma
2 darab virsli
Néhány kiskanál Danone Aktívia, v akár tejföl
Mustár
Sajt

Először is kiolvasztottam a lapocskákat (Benjamin Button jó példa arra, hogy nem minden a szavatosság).Mihelyst ez megvolt, egy lisztes deszkán kinyújtottam őket. 2 szeletet extra hosszúra húztam el, majd tettem később őket egymásra. A hozzávalókat nem pirítottam meg, hanem csak rádobtam őket a tésztákra, amiket megkentem egy, két kanál aktíviával, a feltétre reszeltem sajtot, majd szórtam rá egy kis mustárt.Rátettem a másik tésztát is, a széleit lenyomogattam (nem használtam tojást), villával megszurkálgattam, majd a kész termékeket egy kisebb tepsibe tettem. Egy kis olajat is öntöttem a tepsi aljára, elkenegettem, majd a kaja tetejét is megkentem kicsit.25 percig sütöttem max fokon, légkeverésen.Kicsit talán vékonyra sikerült a tészta.

3 megjegyzés:

  1. Jó ez, ügyes vagy, csak a tetejére felesleges az olaj, mert ezek a tészták rohadt zsírosak ám. Kis tejföl v. joghurt talán jobb a tetejére is.

    VálaszTörlés
  2. Igen, így utólag bánom is. De nem volt kedvem tojással kenegetni.

    VálaszTörlés
  3. Azért jó a tejföl-féle, mert nem dobsz ki egy fél tojást, a cucc pedig pirul és fényes attól is.

    VálaszTörlés