Hozzávalók:
Gomba (40 dkg, v több)
Hagyma
Só
Bors
Pirospaprika
Először is megpucoljuk a gombát. Kitépjük belőle a kis "tartókáját", majd a tető lógó részét lehámozzuk belülről. Jól megmossuk, kis tálkába tesszük. Közben a hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Levesszük serpenyőnket a tűzről és a hagymához egy kis pirospaprikát keverünk, erre mehet rá a jól átmosott, felszeletelt gomba. Fedő alatt pároljuk, úgy 15 percig. Igazából víz sem kell alá, mert a gomba ereszt annyi folyadékot, h jó legyen. Köret ízlés szerint. Egy kis tálkába szedtem az elkészült műből, a többit elkevertem tejföllel.
Ja és nem árt hozzá egy kis Black Sabbath sem. Haha. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése