Hozzávalók:
fél kiló liszt
2 deci víz
1 csipet só
1 csipet cukor
2,5 dkg élesztő
Meleg, picit cukros vízben felfuttatom az élesztőt, majd hozzáöntöm a sós, cukros liszthez, elkeverem az egészet kanállal és elkezdem tésztává gyúrni. Közben lehet lisztet használni. Mikor összeállt a téma, egy másfél órára állni hagyjuk. Közben elkészítjük a fokhagymás "kenőcsöt" hozzá. Ezt a múltkorában már leírtam a krumplis lángosnál, de megteszem újra! :)
3 gerezd vastag fokhagymát lereszelünk, vagy összenyomunk és fél deci vízzel, meg fél deci olajjal dúsítjük. Állni hagyjuk, hogy összeálljon a jó íze.
Mikor megkelt a tészta, kisebb darabokat vágunk belőle, majd lisztezett felületen kinyújtjuk őket és forró olajban kisütjük őket. Innentől kezdve mehet rá minden!
Színe kissé fehérebb a megszokottnál, de csak mert mellőzve van belőle a tojás és a tej (azt direkt nem is írták):
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése