Az OLDaLON CSAK VALÓS, ELKÉSZÍTHETŐ, ÉS ELFoGyASZTHAtó ÉteLEK REcEPTJeI SzEREPELNeK!!!

2011. március 30., szerda

Demonchild féle hagymakrémleves, cipóban

Tudom, érdekesen néz ki, az állaga is furcsa lett, de attól még ehető.:) Mivel cipót nem kaptam sehol, így ezt a szezámmagos, rozskenyér féleség helyettesíti. A lényeg, hogy kerek.

Hozzávalók:

egy óriási póréhagyma fele (20 centi)
3 közepes burgonya
3 evőkanál olaj
egy fél kiskanál bors
1 tojássárgája
1,5 deci tej
1 pohár natúr joghurt
3-4 evőkanál liszt
1 liter víz

Karikákra vágtam a hagymát, megpirítottam az olajon, majd felöntöttem az egészet 1 liter vízzel. A vízbe beletettem a kockákra vágott krumplit és elkezdtem főzni fedő alatt. Mikor rotyogott a cucc, kicsit lejjebb vettem a tüzet. Még mielőtt a krumpli megpuhult volna, beborsoztam a levest. Közben a másfél deci tejbe beledobtam a tojássárgáját és adtam hozzá 3,4 kanál lisztet. Ezt jól elkevertem. Mikor a krumpli megfőtt, akkor ezt a masszát hozzáöntöttem és magasabb lángon tovább főztem. Mivel kihagytam belőle a natúr joghurtot (Danone aktívia), így a legvégén öntöttem bele és elkevertem. Végezetül levágtam a cipó tetejét, kibeleztem kicsit és a sütőbe tettem pár percre. Majd kivettem a sütőből és belemértem a kész levest. Nagy kihívást jelentett a dolog, látszólag, de sztem sikeresen vettem az akadályokat.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy, és tiszteletreméltó, hogy egyáltalán főzöl. :))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!:) Főzésnek még nem nevezném. Inkább csak követem a leírtakat. Majd akkor lesz jó, mikor magamtól találok ki vmit és csak úgy alkalmazgatom a fűszerezést.:)

    VálaszTörlés
  3. Tudod képezni magad. Pl. fűszerezésről lehet könyvet találni, ami megtanítja mi mihez való, mit mivel lehet és nem lehet keverni. Ha ezeket jól megtanulod, és szereted az ízeket, akkor el tudsz szakadni a "mindenbe só-bors-paprika-esetleg majoranna" átlag fűszerezéstől, és saját kreálmányokkal etetni a lányokat :))

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a főzés is olyan, mint az élet, könyvből nem lehet megtanulni:)

    VálaszTörlés