Hozzávalók:
Tésztához:
250 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1,5 dl langyos víz
1 teáskanál só
Frissen őrölt bors, ízlés szerint
4 evőkanál olívaolaj
Feltét:
Tetszés szerint. Az enyém így készült:
Kecsap a tésztára, sok
Kolbászkarikák
Hagyma
Kukoriva
Sok sajt
A virslit pl. elfelejtettem rátenni. Oregánó, meg ilyesmik is mehetnek rá.
A lisztet elkeverem ezzel a Dr. Oetker élesztővel, majd hozzáadom a többi alapanyagot. Kicsit rámentem ilyen konyhai robotgéppel, de hamar egybeállt a tészta, így onnantól kézivezérlésre kapcsoltam. Enyhén kilisztezett deszkán kinyújtottam, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam a tésztát és 15 percig letakarva hagytam. Közben kolbászkarikákat vágtam, hagymát. Kecsappal megkenem a tésztát, felhelyezem rá a felvágott dolgokat, meg pluszba amit még gondolok. Kukorica, sajt...
Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeverésen 35 percig sütöm.
Messze van ez a dobozostól, igaz? És ez sem tart sokáig.
VálaszTörlésNem rossz amúgy, csak hamar elmegy. Eredetileg rendes élesztővel akartam csinálni, csak az nem volt, ezt a Dr. Oetker élesztő csodaport meg már fel akartam használni. Majd csinálok normális, "felfuttatásosat" is és az két gáztepsire lesz elég.
VálaszTörlés